Topeliusgymnasiet i Nykarleby

Okategoriserade

Bokrecenssion (för att reta upp modersmålslärare och människor över hela landet) : Jonas Hassen Khemiri – Montecore

18 apr , 2012, 19.09 jonasforsbacka

 

Boken var bra. Jag tyckte om den. Jonas Hassen Khemiri skriver bra. Jag skulle rekommendera den åt alla.

Jonas Forsbacka

4 kommentarer

  1. Annette Kronholm-Cederberg skriver:

    Reta vem? Sådana som jag? Visst, jag sliter mitt hår när jag ser felstavningen i rubriken. Jag sliter de testar som är kvar när du konstaterar att boken var ”bra”, Men annars gillar jag stort att du har läst (OM du läst…). Khemiri är en sprutande ordfontän, en flödande bäck av bilder.

    Jag vill avsluta med att citera Gösta Ågren (vår riktigt stora poet från Lippjärv) i ett rykande färskt nummer av Horisont (1-2/2012): ”Ur analytisk synpunkt intetsägande omdömen som ’dålig’. ’lysande’, ’bra’ etc. bör undvikas i all konstdiskussion och kritik – de säger absolut ingenting om det omdiskuterade konstverket; på sin höjd låter de ana något om kritikerns själsliv. Det sistnämnda är dock av begränsat intresse.”

    Där du Jonas fick vi så vi teg. Jag borde tatuera in Ågrens visdom på bringan.

    • jonasforsbacka skriver:

      Skönt att iallafall någon upptäckte mitt (jo, medvetna) stavfel i rubriken. Min målgrupp jag vill reta upp är människor i största allmänhet, men det är klart att jag hade min käre modersmålslärare i bakhuvudet när jag skrev ner min analys av god litteratur. Det måste ju finnas någon som har lärt mig hur en dålig bokrecension är skriven naturligtvis.

      Kanske har jag uppnått en ny nivå av bokanalys nu. Jag kan till och med göra narr av felaktiga sätt att analysera och recensera numera. Hurra.

      Och jo. Som redan konstaterat. Gösta Ågren är en knivskarp kille med huvudet på skaft. Vi borde alla tatuera in hans ord på våra kroppar egentligen.

      • jonasforsbacka skriver:

        För att ytterligare avslöja mig – så är inte Jonas Hassen Khemiris bok Montecore ännu utläst. Men den är i full gång – och jag lär mig nya ord varje dag! Det är på riktigt en läsvärd bok som jag verkligen rekommenderar åt alla i min omgivning. Läs.

  2. Annette Kronholm-Cederberg skriver:

    Kommentar 2:
    … och så syftar du på rubriken i första meningen. Suck. Du vet verkligen hur du ska rreta upp sådana som jag. Men du är rolig, Jonas.

Kommenteringen är stängd.