Topeliusgymnasiet i Nykarleby

TG-bloggare

Elin Sandström

IMG_6676

Jag är en person som gillar när det är saker på gång och min kalender är alltid full av aktiviteter. Att resa är något jag gillar och helst skulle jag vilja uppleva så många platser som möjligt under mina jordeår. Rymden fascinerar mig också och jag gillar att titta på stjärnorna i mitt teleskop. Jag är kattgalen, gillar naturvetenskaper och drömmer om att bli astronaut. Ofta hittar ni mig med näsan i en bok men jag gillar också att skriva själv. Jag är även en teaterapa och ibland finns jag på en teaterscen.            

Amanda Torrkulla

IMG_6705Jag är en positiv, målinriktad tjej med åsikter om det mesta. En sammanfattande beskrivning av mig skulle vara en hopplös tidsoptimist med förkärlek till nya utmaningar. Min kärlek till utmaningar är troligen den största orsaken till att du just nu läser min presentation som TG-bloggare.

Jag lever efter mottot: “In the end we only regret the chances we didn’t take”

Michelle Norrena

IMG_6684

Millenniumbomben som slog till tidig nyårsafton 1999, och än idag står ut med konsekvenserna. Jag är positiv, pratglad och låter magkänslan ta mig vart den känner. Den tog mig från lilla Bennäs till stora Nykarleby, där jag nu både bor och studerar. Trots min sociala personlighet föredrar jag en tyst helg framför datorn över party och ståhej. På min fritid sitter jag gärna och spelar dataspel, men jag kan också rita, skriva, läsa eller vara med kompisar, beroende på humöret. Skulle beskriva mig själv som ett stort paket av humor, glädje och vänlighet under ett omslag av tysthet och lugn.

Lizette Lundkvist

IMG_6700-2

Lizette heter jag och är en förstaårsstuderande. Spenderar min tid med att uttrycka mig kreativt på olika sätt, sträckkolla serier och hitta på något roligt med mina vänner.

Jenny Smeds

IMG_6677

Jag är en introvert kunskapsälskande fantasynörd som brinner för att läsa, skriva och lyssna. Jag går första året i gymnasiet och sextonde året på jorden. Förutom läsning tycker jag också om musik, både att spela och lyssna på. Jag ogillar förändringar, är ganska lat och drar mig inte för att påbörja min femte kopp te för dagen.

Lina Sundell

IMG_6716

Går mitt andra år i Topeliusgymnasiet och är sjutton år i dagsläget, men känner mig snarare som sju eller 70 i vissa situationer. Är sällan tyst, kroniskt försenad och älskar vackra ord. Har pinsamt många inspirerande citat sparade på min telefon. Sorterar mina Spotify-listor efter färgordning men kan inte minnas när jag senast dammsugade mitt rum.

Erik Östman

Ett stycke naturvetenskaps- och samhällsintresserad ung vuxen äro jag. I vardagen avgudar och utövar jag ordvitsar samt mörk humor till mina vänners stora förfäran. Myndighetsdagen närmar sig därtill efter snart 17 vintrar. Fram tills dess får kommunalpolitik, samhällsaktivism, scouting, paintball, litteratur, andra året i gymnasiet och tekniska hobbyprojekt min tid att gå. Varenda dag lever jag för att lära mig, skapa eller upptäcka något nytt.

Klara Nybäck

IMG_6672

Jag är en bokmal med många intressen som går andra året på Topeliusgymnasiet. På fritiden tycker jag om att sy, sticka, origami, skriva, fundera och läsa serier, beroende på vilket humör jag är på. Jag är scout och anser att ordet sommar är synonymt med ordet läger. Jag tycker också om att läsa och gillar de flesta böcker, men har en liten förkärlek till dystopier. Dessutom är jag barnsligt förtjust i lyckliga slut.

Moa Mattbäck

Jag är en av de där som har pennan eller penseln i handen så fort chansen finns och mår som bäst gör jag då jag får spendera min tid med djur, människor och att skapa konst! Djurälskare som bäst med två katter och en hund! Gräsätare är det många som påstår att jag är, och givetvis har de rätt, självfallet är jag en stolt vegetarian!

Annette Kronholm-Cederberg

IMG_6728

Topeliorden har en historia som går tillbaks till våren 2011 då ett gäng topelianer startade en blogg med samma namn. Bloggen levde vidare och landade så småningom på HBLs bloggportal.

Jag är läraren bakom bloggen. Till vardags jobbar jag som modersmålslärare och gör allt för att få unga människor att tala och skriva, läsa och lyssna.

Topeliorden är ett sätt att nå utanför skolans väggar med skrivandet. Topeliorden är också platsen för att börja ta sin egna ord och texter på allvar. Vi lyckas och misslyckas, men att skriva engagerande, provocerande, bråkiga och berörande texter slutar inte att fascinera mig. Det är en ynnest att vara med i det här eminenta sällskapet av unga skrivande människor – topelianer i Topeliorden.

Stefan Kula
Stefan Kula

Jag har tillbringat största delen av mitt liv i skolan och trivs utmärkt. Att vara rektor för Topeliusgymnasiet måste vara det finaste jobbet man kan ha. Varje dag får jag möta människor som berikar mitt liv på alla sätt och vis.