Topeliusgymnasiet i Nykarleby

TG-bloggare

Emmelie Neuman

Jag är en glad och social tjej som går i ettan.. Jag älskar att resa och se nya länder och platser. På fritiden gillar jag att dansa, sjunga, läsa och se på film. Jag är även lite shopaholic och tycker att det är jättekul att gå på stan och handla kläder.

 

Ella Svarvar

Jag är en glad 16-årig introvert tjej som spenderar all min tid i mitt rum. Jag går med hörlurarna i öronen hela tiden behöver alltid en penna och ett papper nära till hands ifall att jag skulle komma på en bra låttext och framför allt så älskar jag att sjunga. Jag intresserar mig också för politik och läser nyheterna lite för ofta.

 

Emma Nordström

Jag är en språkintresserad och glad tjej som går första året i gymnasiet. Trivs mycket bra med en bok i den ena handen och en tekopp i den andra. Har kollat Frozen pinsamt många gånger och spenderar alldeles för mycket tid på Pinterest, där jag även finner all min inspiration. När jag blir stor kommer ni att hitta mig på ett litet café i London.

 

Jennifer Sik

Jag är 16 år gammal och går mitt första år på TG. Trots min unga ålder använder jag Facebook dagligen, trivs bäst hemma och ogillar nya trender. Jag har starka åsikter om det mesta och mitt hjärta klappar för rättvisa. På fritiden spenderar jag hellre tid med djur än människor, läser böcker och missbrukar post-it-lappar. Eftersom jag tillhör den unika gruppen som faktiskt gillar skolan, går stor del av min fritid också åt till skolarbete.

 

Nora Jakobsson

Här har ni en ”litengammal” tjej som springer runt sitt första år mellan våningarna på TG. Fritiden fylls av otaliga promenader med alla hundarna hemma, olika helgkurser, läsning i soffan och kanske den nyfunna passionen, att få tankar ut i skrift. Ser ni mig någonstans så kan jag nästan slå mig i backen på att det är när jag läser vädurens horoskop eller kollar på vackra tiny houses på internet.

 

Linn Sigfrids

Wilma Sandström

Jag är en sådan person som endera sitter tyst för mig själv med telefonen två centimeter från näsan, eller står och gormar om något obetydligt i skolkorridoren. Jag diskuterar gärna saker som är provocerande och känsliga och står oftast orubbad vid min åsikt. Om dagarna hittar du mig antingen framför datorn insatt i något spel, eller lufsandes i skogen med hästen.

Jakob Holm

Jag är en pratglad och humoristisk typ som går mitt andra år i Topeliusgymnasiet. På fritiden läser jag mycket, och både lyssnar på och spelar musik. Min stora passion är att diskutera och filosofera, och jag drar mig inte för att tråka ut alla i min omgivning med ändlösa resonemang om allt mellan himmel och jord.

Elin Sandström

Jag är en mycket extrovert och nördig abiturient som alltid har många bollar i luften. På fritiden spenderar jag ett x-antal timmar på att läsa böcker, dricka vitt te och gosa med min katt. Jag har en stor förkärlek för skrivande, tänkande och djupa diskussioner. Främmande kulturer och nya människomöten inspirerar mig.

 

Michelle Norrena

En abiturient som lätt beskrivs av orden prokastinerande, nyfiken och skeptisk. Det är sällsynt att inte se mig framför datorn eller telefonen. Där spenderar jag en hel del tid på sociala nyhetssidor eller underhållningssidor. Under kvällarna spenderar jag min resterande tid i dataspel med mina vänner och tv-serier. Jag tycker om att tycka och håller alltid ett vaksamt öga över nyheterna.

 

Jenny Smeds

En pratglad abiturient och självutnämnd fantasynörd här, hej! Jag tacklar vanligen vardagen med för lite sömn och för mycket att göra. Du hittar mig oftast med fötterna i ett par yllesockor och näsan i en Harry Potter-bok. Att spela piano, skriva noveller, samla på tomma tepåseförpackningar och sträckkolla Doctor Who är bara några intressen som tar upp alldeles för mycket av min vakna tid. När jag bloggar dikterar jag mest mina åsikter om sådant som provocerar mig, som studiestress, särskrivningar och patriarkal ojämlikhet, dock inte nödvändigtvis i den ordningen.

 

Moa Mattbäck

Jag illustrerar i både bild och ord, men i förstahand bild. Jag är en skräckfilmsälskande abiturient och vegetarian. Det jag skriver om kan handla om allt från min vackra gula New Beetle till hur fruktansvärt onödigt det är att betala 2,90€ för vatten i en pizzarestaurang i Wien (plus dricks!) men här och var kan ni också skymta illustrationer av mig i de andra inläggen.

Annette Kronholm-Cederberg

 
Jag är handledaren bakom bloggen och också ansvarig some-redaktör på skolan. Till vardags jobbar jag som modersmålslärare och gör allt för att få unga människor att tala och skriva, läsa och lyssna.

Topeliusgymnasiet  jobbar aktivt med innehållsproduktion på sociala medier i ett some-team med studerande i alla årskurser. Vi finns på Instagram, Snapchat, Facebook, Youtube och naturligtvis här på bloggen.

Topeliorden är ett sätt att nå utanför skolans väggar med skrivandet. Topeliorden är också platsen för att börja ta sin egna ord och texter på allvar. Vi lyckas och misslyckas, men att skriva engagerande, provocerande, bråkiga och berörande texter slutar inte att fascinera. Det är en ynnest att vara med i det här eminenta sällskapet av unga skrivande människor – topelianer i Topeliorden.

Topeliorden såg sitt ljus våren 2011 då ett gäng topelianer startade en blogg med samma namn. Själva namnet kan te sig pretentiöst men är en ordlek och blinkning till vår namne; Topelii ord alternativt sällskapet till minne av Topelius. Vi hämtade inspiration från Peter Weirs film Dead Poets Society (1989). Bloggen levde vidare och landade så småningom på HBLs bloggportal.

Stefan Kula

 Jag har tillbringat största delen av mitt liv i skolan och trivs utmärkt. Att vara rektor för Topeliusgymnasiet måste vara det finaste jobbet man kan ha. Varje dag får jag möta människor som berikar mitt liv på alla sätt och vis.