Topeliusgymnasiet i Nykarleby

Livet,Skolvardag

Vardagsrebell eller revolutionär?

15 Nov , 2020, 16.43 emmanordstrom

 

För några dagar sedan skulle jag ta del av en föreläsning och satte mig medvetet på pulpeten istället för på stolen för att se bättre. Mitt under föreläsningen fick jag plötsligt en filosofisk tanke. Det är något frigivande i att göra vardagliga saker på fel sätt.

Att sitta på pulpeten istället för på stolen. Att ha medellånga strumpor med klänning. Att bära regnjacka en solig dag. Att sova med fötterna på kudden (tack Pippi Långstrump för din rebelliska akt).

Är det här upproriska handlingar som kommer förändra världen? Kommer franska revolutionen anses vara mesig? Kanske inte. Men revolutioner sker inte över en dag utan börjar med små, små handlingar.

Som att äta spaghetti till morgonmål. Att sätta skinkan ovanpå osten, för vi kan alla enas om att det är fel. Att sova på golvet. Att dricka måndags-teet en onsdag. Att hoppa i vattenpölar fastän du är 18 år och borde agera vuxen. Att beställa efterrätten först. Endast beställa efterrätt.

Små rebelliska handlingar mot det normativa samhället. En protest mot tanken att det endast finns ett sätt att leva sitt liv .

Kommenteringen är stängd.