Topeliusgymnasiet i Nykarleby

Livet,Skolvardag

TG – mitt andra hem

24 sep , 2019, 08.59 emmanordstrom

 

I samma stund som Topelipoddens första avsnitt av Emmelie och Aurora publicerades kände jag ett pirr i min kropp. Jag blev förlamad och bara stirrade på diskussionerna som pågick i SoMe-teamets WhatsApp-grupp. Min mun formades till ett leende och jag satt och log i flera minuter innan jag insåg hur dum jag måste se ut, sittandes med telefonen i handen och bara le. Men tusan vad glad jag är!

Jag har insett vilka otroliga möjligheter jag och min framtid har bara för att jag går i Topeliusgymnasiet. Det finns möjligheter i varenda klassrum, i varenda lärare och dessutom skapas ännu flera möjligheter genom skolans sociala medier. Vi har Instagram, Youtube, blogg och till och med Facebook fastän det känns som stenåldern. Nu för tiden har vi även en podd. Möjligheter, möjligheter, möjligheter! Jag kan blogga och nu dessutom podda. Vilka chanser vi topelianer har att få våra tankar skrivna och våra röster hörda!

En skola ska inte endast vara en byggnad fylld med kunskap dit ungdomar går med trötta steg fem dagar i veckan. En skola ska inte kännas påtvingad. Ungdomar borde gå dit med leenden på läpparna, hjärnor som hungrar efter kunskap och själar som längtar efter att ta sig långt i livet. En skola ska vara en fristad. Ett andra hem där vi kan ta oss framåt i livet med hjälp av våra egna intressen och färdigheter. Förutom att jag varje dag blir serverad kunskap, som vilken annan skola som helst, kan jag utveckla mig själv genom att skriva på skolans blogg och bli publicerad. Jag kan göra som Emmelie och Aurora och klicka på play och bara prata och därmed ge min framtid ännu mera möjligheter.

Ingen skillnad om jag hellre skriver mig framåt eller pratar mig mot nya utmaningar, i Topeliusgymnasiet kan jag göra både och. Jag har alla förutsättningar för att lyckas. Det är fritt fram att växa. Jag är tacksam och det borde alla topelianer vara.

Kommenteringen är stängd.