Topeliusgymnasiet i Nykarleby

Jenny Smeds

Det där lilla extra vi brinner för

22 Mar , 2017, 21.00 jennysmeds

 

Det finns en kvalitet hos människor som enligt min åsikt överskrider allt som heter utseende, betyg eller popularitet. Det finns en kvalitet hos människor som sätter grunden för hur jag uppfattar dem och som är den viktigaste kvaliteten hos alla mina vänner. Passion. Det viktigaste för mig är inte hur mina vänner ser ut eller presterar, ännu mindre hur många vänner de har från förut. Den finaste personlighetsaspekten hos andra är enligt mig deras passioner. Vad finns det för ämne andra skulle kunna tala om eller utföra i timmar utan att tröttna? Det spelar ingen roll ifall passionen är för drakar, trestegslöpning, nagellack eller slime-videor *glares at that one friend*. Det viktigaste är att passionen finns.

Vad är det då som är så härligt med passionerade människor? Det är en svår fråga som har många svar, och här är bara några av dem. De kan tala om ämnet när som helst vilket aldrig gör en konversation tråkig, de är kunniga inom ämnet vilket gör att jag lär mig av dem, de blir på gott humör när de får prata om ämnet; glada människor är alltid trevliga, de får mig att också bli intresserad av ämnet och slutligen berättar människors passioner väldigt mycket om personen i fråga (surprise, surprise, jag älskar att analysera människor).

Det finns sällan människor som bara har en passion, och jag är likadan. Mina passioner är många och mångsidiga. Musik, fantasyböcker, te, omaka strumpor och jämlikhet är bara några få exempel på saker jag brinner för. Jag har spelat olika instrument sedan åtta-nio-års ålder om man inte räknar med kantelelektionerna i musiklekis, och om jag ska vara helt ärlig, hur ont det än gör att välja, så är musik min största passion av dem alla.

Det finns någonting oerhört lugnande i att kunna sätta sig ner vid pianot, glömma bort all stress och press och istället bara spela. Jag bryr mig inte om det är Blinka lilla stjärna eller Für Elise som jag spelar, bara det är någonting. För mig finns det någonting likt en hemlig plats dit jag kan krypa in och leva i för en stund, en avskild värld enbart tillägnad åt musiken. Jag läser noter lika bra som jag läser morgontidningen, spelar saxofon lika bra som jag spelar radio och klarar helt klart bättre av att spela intervaller än vad jag klarar av att springa dem. Skämt åsido; jag älskar musik, älskar att spela, lyssna och skapa musik. Musik är min största passion, och på samma sätt som jag älskar människor för deras passioner hoppas jag på att åtminstone någon en dag kan uppskatta min egen nördighet när det gäller the art of music.

Kommenteringen är stängd.