Topeliusgymnasiet i Nykarleby

Okategoriserade

Underbara medmänniskor

26 Nov , 2014, 11.57 rebeccaholmgard

 

För ett tag sedan satte jag mig i bilen och styrde mot skolan, en sträcka på ca. 50 km eftersom jag övernattat hos min mormor. Halvvägs till skolan blev jag tvungen att stanna och tanka. Jag tankade bilen, satte mig tillbaka bakom ratten och vred om nyckeln. Ingenting hände. Bilen var så gott som död. Jag blev därmed tvungen att gå in till caféet och berätta att min bil inte gick att starta. Damen bakom kassan sade med bekymrad ton att ingen servicepersonal var på plats. Vid det här laget höll jag på att gå sönder. Jag hade inte sovit mycket under natten. Damen tillade plötsligt att hon kunde fråga en av herrarna som satt i caféet om han kunde hjälpa mig. Mannen steg glatt upp och följde mig ut till bilen. Strax därpå dök även en annan man upp. Efter många om och men hade vi fått igång bilen igen.

Jag är så tacksam över att just dessa två underbara medmänniskor fanns där när jag behövde hjälp. Deras vänliga bemötande och deras hjälpande händer betydde extra mycket för mig den där morgonen. Vad dessa två män inte visste var nämligen att de nyss hade hjälpt en 18-åring som hade upplevt en av de tyngsta nätter i hennes liv.

Efter den här händelsen kom jag att tänka på ett citat som lyder ”Everyone is fighting a battle you know nothing about, so be kind”. Det är så sant. Jag har alltid sagt att jag tror att allting har en mening. Efter den här morgonen kan jag meddela att jag minsann inte ändrat min åsikt.

Kommenteringen är stängd.