Topeliusgymnasiet i Nykarleby

Okategoriserade

Alla hjärtans dag eller Vändagen

14 feb , 2014, 11.45 rebeccaholmgard

 

Som alltid den 14. 2 firar vi Alla hjärtans dag, eller på engelska ”Valentine’s Day”. I USA går dagen i stort sett ut på att visa sin kärlek till sina käraste. Detta leder tyvärr  till att många ensamstående  känner sig mer ensam än någonsin när de hela tiden under dagen blir påminda om att de inte har någon partner.

I Finland har Alla hjärtans dag dock fått en annan mening. Personligen föredrar jag att kalla dagen för vändagen, som översatt från finskans ”ystävänpäivä”. För även om vi följer den gamla traditionen genom att möjligtvis uppvakta sin eventuella partner, har dagen också formats till en dag där vi minns alla våra vänner. Jag kan till exempel inte komma på någon annan dag på året när jag får så många kramar av mina vänner som på denna dag och jag besvarar alla kramar med glädje.

Vänner är viktiga. Vi skall aldrig glömma bort  att visa våra vänner hur mycket de betyder för oss resten av dagarna på året, men jag tycker det är bra att ha en dag när vi uppmärksammar dem lite extra. Det är de värda.

Jag önskar er alla en riktigt fin vändag! Sköt om er och era vänner.

Kommenteringen är stängd.