Topeliusgymnasiet i Nykarleby

Okategoriserade

Vi måste börja från början för att nå slutet

13 feb , 2014, 20.25 johannasandberg

 

Så kom slutligen också den dagen när tiden i gymnasiet var förbi. Två och ett halvt givande år av utmaningar, slit, skratt och ibland också en liten tår tog slut idag på bänkskuddardagen, penkis. Dock har vi ännu inte skådat slutet och det kan hända att det ännu fälls några tårar innan den vita mössan sitter riktigt bra på huvudet nämligen, studentskrivningarna har bara börjat och de hänger som oroande moln på horisonten. Det är nog först efter att ovädret har dragit förbi och den sista punkten är lagd som jag själv kommer att kunna pusta ut ordentligt.
När vi människor avslutar kapitel i våra liv faller det sig mycket naturligt att se tillbaka på det passerade före vi igen börjar sikta framåt. Själv kommer jag aldrig att glömma hur jag efter vår första provvecka i gymnasiet bävade inför tanken att jag hade femton stycken liknande veckor kvar före det hela skulle vara över. I den stunden kändes det som om en tunnel på tusen kilometer låg framför mig och i slutet av den såg jag även om min syn är av det sämre slaget, en liten siluett av en vit studentmössa. Nu när jag ser tillbaka på det ögonblicket känns det hela om det var igår och jag undrar stilla vart de där femton provveckorna försvann? Under min gymnasietid har jag fått lära mig att det mesta är möjligt bara jag gör det hela i små etapper och inte tar ut morgondagens bekymmer i förtid.
Så, jag antar att det är det som är hemligheten i allt, oavsett vad vi gör eller möter i våra liv. Vi måste börja från början i vår bok för att slutligen svänga till det sista bladet, lägga igen pärmen och välja en ny bok ur hyllan.

Lärarna och abiturienterna möts i en spännande tävling, abiaden, där de bland annat tävlade i innebandy.

 

Abiturienterna utanför gymnasiet

 

Några deltagare i penkiståget hälsar på mötande dagisbarn

Kommenteringen är stängd.