Topeliusgymnasiet i Nykarleby

Okategoriserade

Vad vill jag?

3 Dec , 2013, 14.20 rebeccaholmgard

 

Jag har aldrig varit bra på att hantera situationer där jag tvingas att välja. Jag vet inte varför, men det har helt enkelt aldrig varit min starka sida. Även om det inte är min starka sida är jag väl medveten om att jag genom hela mitt liv kommer att tvingas göra val. Egentligen gör vi val hela tiden. Att inte ta ställning och att inte välja är också ett val.

Trots det faktum att jag alltid haft problem med att göra ett val har jag ändå haft så kallade ”självklara val”. Gymnasiet var ett av dessa. Jag visste hela tiden att det var till gymnasiet jag skulle efter högstadiet. Jag fick under hela min uppväxt höra att gymnasiet öppnar så många dörrar senare vid valet av framtida yrken. Jag har också alltid uppskattat allmänbildning och efter att ha satt min fot i gymnasiet har jag verkligen fått chansen att utöka mina allmänna kunskaper.

I gymnasiet har jag också lärt känna mig själv mycket bättre. Okej. Du kan antagligen lära känna dig själv på många andra ställen, antingen på yrkesskola eller vilket gymnasie som helst. Jag vill dock lyfta fram Topeliusgymnasiet. Jag erkänner att Topeliusgymnasiet inte var mitt självklara val, men efter studiebesök hit och dit gick jag tillslut på min egen magkänsla och sökte in till Topeliusgymnasiet. Idag är Topeliusgymnasiet mitt självklara val. Jag själv skulle beskriva skolan med ordspråket ”liten men naggande god”. I Topeliusgymnasiet finner du nämligen trevliga och kunniga lärare, modern lektionsutrustning och inspirerande studiemiljö. Bäst av allt är dock gemenskapen och samhörigheten.

Till er nior som snart skall göra det val som för mig i er ålder inte var så självklart, råder jag er att fundera över vad det är ni egentligen vill. Lyssna på dig själv. Ställ dig frågan ”Vad vill jag?” och gör sedan ditt val utifrån det. Och kom ihåg (citerar TG’s rektor Stefan Kula): ”Genom att skaffa sig en så gedigen och bra utbildning som möjlligt har man en garanti för att man skall klara sig i famtiden, oberoende av hur den ser ut!”

Lycka till!

Kommenteringen är stängd.