Topeliusgymnasiet i Nykarleby

Stefan Kula

att göra val…

1 Dec , 2013, 18.12 Stefan Kula

 

Inkommande vecka så kommer vi här på skolan att få besök av alla 9:or från Carleborgsskolan. Tillsammans med en grupp studerande skall vi försöka ge en så bra och informativ bild av vår skola som det bara är möjligt. De två senaste ären har vi lyckats utomordentligt väl för övergången från Carleborgsskolan till Topeliusgymnasiet har varit över 50%.

Att göra val är svårt. Att göra ett så stort val som att välja utbilning när man är 15-16 år stort och svårt, för det finns så många frågor som man skulle önska få svar på för att kunna göra ett så bra val. Vad vill jag bli? Hur ser framtiden ut när jag har mitt yrke? Vem skall jag fråga råd av? Kommer jag att trivas i min kommande skola och i mitt framtida yrke?

Frågorna är som sagt många och att försöka förutspå (prognosticera) framtid är nästan omöjligt. Dessutom så måste man ta ansvar för sitt val och sitt liv.

Men en sak är säker: Genom att skaffa sig en så gedigen och bra utbildning som möjlligt har man en garanti för att man skall klara sig i famtiden, oberoende av hur den ser ut!

Stefan Kula

Kommenteringen är stängd.