Topeliusgymnasiet i Nykarleby

Okategoriserade

funderingar inför en ny period…

5 mar , 2012, 08.28 Stefan Kula

 

Det är söndag kväll. Sitter i mitt kansli och försöker fokusera på den kommande veckan och den nya period vi startar upp i morgon. Tiden och skolåret har en tendens att gå snabbt.

Det har varit sportlov och det var ett behövligt avbrott i vardagen. Fem dagar av sportlovet tillbringade jag och min hustru i Amsterdam. Vilken underbar stad med sina kanaler, cyklar, musikklubbar och underbara människor, sin liberala syn på både människan och samhällsutvecklingen. Alltid när jag reser bemödar jag mig om att träffa människor, tala med människor, intressera mig för människor.

En kväll så hade vi förmånen att träffa en restaurangägare som tog sig tid, efter att vi avnjutit en fantastisk måltid, att sitta och diskutera mer oss i sin restaurang. Det var en diskussion som öppnade mina ögon för hur en liberalistisk samhällssyn kan motiveras på det mest naturliga sätt. Desto mera jag upplever av världen desto mera kritisk blir jag till vårt eget samhälle. Det finns en snävhet och trångsynthet som för mig blir allt mera svår att motivera för mig själv.

Van Gogh museét var ett av de finaste museér jag någonsin upplevt!

 

Kommenteringen är stängd.