Topeliusgymnasiet i Nykarleby

Okategoriserade

Musikrecension: Sepia – Flod

3 mar , 2012, 12.22 jonasforsbacka

 

Trots att finlandssvenskarna Victoria Lindqvist och Lauri Schreck ( i bandet Sepia) redan i Oktober 2011 gav ut sitt alster ”Flod” så var det först under den gångna veckan som jag först kom i kontakt med det. Genren är Folkpop och gitarr är det enda konkreta instrumentet i användning. Utöver det deltar också Jon-Patrik Kuhlefelt i bandet med funktion att kontrollera ljudet och addera eventuella effekter. Musiken är flytande och gitarren har en fri roll i sammanhanget vilket ger ett slags spelrum för sången som både den otroligt vackra Victoria Lindqvist (sång) men också Schreck (gitarr och sång) står för.

Musiken vill jag beskriva som en avbild av alla väderprognoser som finns och det blandat med alla färger som kan avbildas på himlavalvet. Albumet Flod levererar musik på både svenska och finska, men målspråket är svenska. Det är charmigt att höra musik på den finlandssvenska standardsvenskan, inget man stöter på alltför ofta när svensk musik spelas i radion. Deras musik är njutbar och mjuk att lyssna till och de lyckas få hela mig att vilja dansa.

Sepia levererar inte bara vackra toner och variationer i melodiväg utan också träffsäkra texter som får hjärtat att pulsera snabbare och snabbare för varje strof som sjungs. Albumet Flod kan inte bjuda på varken discomusik eller domedagsmelodier, men om du behöver få en energikick eller en god fortsättning på dagen så kan Sepia hjälpa dig med sin musik.

Lyssna gärna till Sepias musik och njut. Det är viktigt att vi lyssnar på finlandssvensk musik tycker jag. Det är obehagligt när mina vänner i skolan sjunger svenska låtar i skolan och deras sång är på rikssvenska.  Sepia levererar lycka och glädje i sin musik. Ta vara på den. Här är en link till Sepias första låt på albumet Flod, låten heter just det: Flod.

YouTube Preview Image

Jonas Forsbacka

En kommentar

  1. weeblys skriver:

    Links…

    […]Sites of interest we have a link to[…]……

Kommenteringen är stängd.