Topeliusgymnasiet i Nykarleby

Okategoriserade

Gör någon glad!

20 okt , 2013, 11.27 rebeccaholmgard

 

Det finns en känsla som jag tycker mer om än många andra känslor. Det bästa med den här känslan är att den inte är svår att nå. Jag pratar om känslan som uppstår när du gör någon glad. Håller ni inte med mig om att den är rätt fantastisk? Jag tror dessutom att den här känslan främjar både dig och den du gör glad. Jag läste en gång en lista på hur du själv kan göra dig glad. Ett antal punkter var listade och en av dem uppmanade läsaren att hjälpa och göra andra människor glada. Tänk att du själv kan bli glad av att göra någon annan glad!

Det här har gett mig en tankeställare. Det är inte svårt att göra någon annan glad. Det är trots allt inte alltid de ”stora” handlingarna som är de viktigaste och som ger mest. Även de små handlingarna, t.ex en enkel hälsning eller komplimang, kan lysa upp en människas dag.

Jag har en uppgift åt er läsare. Uppgiften är så klart frivillig, men jag uppmanar er verkligen att anta utmaningen. Den är inte svår och den kommer troligtvis ge er själva mycket gott tillbaka. Uppgiften är att att göra någon glad minst tre gånger per dag den kommande veckan. Bli inte rädd, utan kom ihåg att dessa små goda gärningar inte behöver vara så märkvärdiga. Som sagt kan en hälsning eller en komplimang räcka. En liten vänlig handling kan betyda så mycket. Mycket mera än du kanske tror.

Jag önskar er lycka till och en bra start på den kommande veckan!

Kommenteringen är stängd.