Topeliusgymnasiet i Nykarleby

Nora Jakobsson,Skolvardag,Studentexamen

Riddarkompani-21

12 okt , 2020, 04.36 norajakobsson

 

Hösten då allt började

Ivriga, om än lite ostadigt, går en grupp ungdomar in mot borggården. De tisslar och tasslar med varandra, hoppas på att de gjort ett bra val. Förhoppningsvis klarar de både mellanproven och det stora eldprovet. Men ännu är det långt kvar dit.

14.9 -. Måndag

Det är inte långt kvar nu, timmar av svärdfäktning och stridskunskap har lett dem till det här. Det har gått fort. För fort. Är de redo? Nu ska var och en av dem ta sig an den ökända besten! Låt striden börja!

1.10 – Torsdag

De sista tappra riddarna har hindrat odjuret från att krossa dem. Men den kommer tillbaka, det gör den alltid. Men för stunden kan de utmattade riddarna andas ut och ladda nya krafter. Som med mycket annat var det inte som de trodde. Istället för att packa ner långpiskan och besvärjelseboken räckte det med det de hade mellan öronen, erfarenheterna och förberedelserna. Kanske skulle det ha varit enklare att använda besvärjelseboken, kanske inte. Nu samlar de ihop sina skadade och börjar planera inför kommande strid. Men först kommer den långa vinterdvalan.

ABI-21

Kommenteringen är stängd.