Topeliusgymnasiet i Nykarleby

Skolvardag

Efter femtio timmar

31 maj , 2019, 18.34 elinsandstrom

 

I nästan femtio timmar har jag suttit i gymnastiksalen och varit nedkopplad och avskärmad från omvärlden. Tangeterna har smattrat, smörgåsar har blivit ätna och studentprov har blivit skrivna. Nu har jag fått visa vad mina nästan tretton år i skolan och flera veckor av intensivplugg har gett.

Nu är studentskrivningarna över och mitt liv har tro det eller ej faktiskt fortsatt. När hela min vardag kretsade kring studentproven var det svårt att se framåt. Nu har jag sökt in till fortsatta studier, pluggat till inträdesprov, skrivit inträdesprov och jobbat som de flesta av mina abiturientvänner också har gjort. Dessutom har jag försökt skriva detta blogginlägg om livet efter studenten. Jag har försökt, försökt och försökt.

Orden har fastnat före de fick utformas av tangenterna på min dator och det finns inga ord som kan beskriva mina känslor. Det enda meningarna bokstäverna har bildat har varit klyschor. Klyschor som inte riktigt beskriver vad jag känner när de handlar om att ett nytt kapitel börjar, vi är fågelungar som ska lämna sitt bo och att det finns ett ljus bortom tunneln. Efter att ha försökt skriva i två månader kom jag fram till varför jag inte vill eller kan skriva blogginlägget till Topeliorden. Jag vill inte släppa taget och jag vill inte att min gymnasietid ska vara över.

När mitt blogginlägg är skrivet betyder det att jag inte kommer att börja nästa läsår i det gymnasium som känns hemtrevligt och bekant. Min årskurs kommer att splittras och studerande kommer att studera i olika städer, resa runt i världen eller ta mellanår och arbeta. Jag har som student många möjligheter att välja mellan och valet är långt ifrån lätt.

Kanske det är bra att jag inte fick ut orden eftersom gymnasiet var mycket mer än femtio timmar av studentskrivningar. Gymnasiet var en gemenskap som jag inte känt någon annanstans. Gymnasiet gav mig allmänbildning som jag annars skulle gått miste om. Gymnasiet var tryggt. Det känns tomt inom mig nu när jag tänker på min gymnasietid är förbi. Min vardag kommer att förändras och troligtvis kommer ihåligheten att fyllas av nya studier.

Kommenteringen är stängd.