Topeliusgymnasiet i Nykarleby

Gästbloggare

Ikra, vår egen Sana

24 maj , 2017, 11.50 Annette Kronholm-Cederberg

 

Huvudduk eller inte? Och varför i så fall? TGs studerande Ikra Abdirahmaan Abdirizak går MO7, kursen i muntlig kommunikation. Hon valde att i sin enminutersargumentation diskutera huvuddukens vara eller inte vara. TITTA HÄR!

Det här är långt ifrån tevestudion eller det putsade inlägget, filmen är gjord som en hemuppgift. Klassen var bestämd – publicera Ikra! Vi är många västerlänningar som undrar, och speciellt vi i skolorna behöver få höra henne.

Ikra är vår egen Sana, tuff och närvarande. Full av integritet men också villig att kommunicera, diskutera, få oss att förstå. Vi behöver fler som Ikra och Sana i våra skolor. Och visst, i klassen funderade vi också på Sana. Nu har vi sett avsnitt 5/4 och tvingas pausa en vecka. Hur kommer det att gå för henne? Kommer hon att göra uppror, vad består upproret av. Men arg är hon Sana, helt kart. Och hur går det med hennes huvudduk, undrar klassen. Vår Sana hade ett klokt svar, som alltid.

 

Kommenteringen är stängd.