Topeliusgymnasiet i Nykarleby

Evelina Lindell,Okategoriserade

Bekväma och smålata abiturienter, titta hit!

25 aug , 2015, 06.19 lindellevelina

 

Jag har aldrig varit någon stor studiefantast. Att sätta sig ner två veckor på förhand och ögna igenom en kursbok tjugotvå gånger innan ett prov har aldrig fallit mig i smaken. Jag är mer ”jag-läser-bara-igenom-lektionsanteckningarna-dagen-innan-provet”-typen. För vissa kan det verka nonchalant och lättjefyllt, men jag måste medge att jag genom åren har funnit en studieteknik som personligen passar mig bäst. En snabb och funktionell sådan dessutom.

Som abiturient gäller det att vara väl förberedd på utmaningarna som studentexamensnämnden kan bjuda på. Helst ska man ha läst genom de kilometertjocka kursböckerna femton gånger och efter det ännu försäkra sig om att man kan allt genom att läsa böckerna femtioelva gånger till. Som sporrad abiturient med glimten i ögat är det här ingen match. Men nu råkar det vara så att den sporrade abiturienten med glimten i ögat och förkärlek till tjocka studieböcker inte är jag. Som medveten abiturient vill jag istället entusiastiskt tipsa andra blivande studenter i liknande situationer om de uppskattade ABI-böckerna. En ABI-bok sammanfattar det viktigaste från alla kurser i ett ämne i en och samma bok på ett hjälpsamt och enkelt sätt. Med en ABI-bok i handen känner jag en enorm tacksamhet för bokförlagen som tryckt dessa böcker och levererat dem till bokhandeln så att jag, den smått lata blivande studenten som föredrar det enkla, har möjlighet att studera på det sätt som lämpar sig bäst för mig.  

  

Kommenteringen är stängd.