Topeliusgymnasiet i Nykarleby

Okategoriserade

Deadlines och internetproblem

14 okt , 2013, 11.44 linasandvik

 

Jag påbörjar oftast mina skolarbeten några timmar före deadlinen. Jag brukar skylla på att jag gör så för att en deadline ger mig inspiration, och det stämmer i många fall. Tidsgränsen sporrar mig att få nåt gjort. Men stunder då tidsgränsen har blivit för knapp och det bara är en timme kvar tills arbetet ska vara inlämnat känner jag mig inte alls inspirerad, utan bara väldans stressad. Så varför börjar jag bara inte i tid? För att jag har ett problem.

Jag har så fruktansvärt svårt att ta tag i saker. Och internet gör det här problemet så många gånger värre. När jag har någon uppgift som måste bli gjord, som känns jobbig att göra, skjuter jag upp det och sätter jag mig vid datorn istället. Checkar facebook, instagram, youtube och bloggar. Kollar på en serie eller två. Och när jag väl har kommit igång och skrivit i några minuter tänker jag ”nä, nu förtjäner jag en paus – jag loggar in på facebook och klagar åt nån kompis hur jobbigt det här är”. Det tar alltså alldeles för  lång tid att göra även den minsta av uppgift.

Ibland är det till och med så illa att fast jag har planerat att göra något som jag tycker om och något som inte är det minsta jobbigt, så kommer jag ändå inte igång, för jag kommer mig bara inte bort från datorn. Jag kan inte skylla på något eller någon annan. Det är helt och hållet mitt fel. Men jag är ju medveten om det iallafall, till skillnad från många andra från min generation. Nu ändrar jag på det här.

 

Hej, jag heter Lina Sandvik och jag är internetberoende.

En kommentar

  1. Christa.fi skriver:

    Stäng av Wifi Lina!!

Kommenteringen är stängd.