Topeliusgymnasiet i Nykarleby

TG-följetong

Tau del 4: Stor katt

6 apr , 2018, 18.55 elinsandstrom

 

Det här är en följetong skriven av några av Topeliusgymnasiets bloggare. Det är en fiktiv berättelse. Skribenterna turas om att skriva följande avsnitt, och berättelsen utvecklas efter hand. Vi är minst lika nyfikna som ni på hur det här kommer att sluta!

Detta avsnitt är skrivet av Elin Sandström och illustrerat av Moa Mattbäck

***

ー Sätt er, sade Lyra och tittade allvarligt på Tau och Ursu.
De satte sig på de gamla pinnstolarna och Auri lade sig till rätta vid Taus fötter. Tau har fattat tycke för Auri och hon var speciellt mysig nu när hon hade börjat spinna. Det kurrande ljudet lät hemtrevligt och bekant. Tau tänkte att hon nästan kände sig trygg med Auri trots att hon kunde döda henne om hon ville. Auri tryckte sig upp mot Taus fötter som om hon visste vad Tau tänkte.

 

ー Vem var det som knackade och vad ville de? Frågade Ursu och Tau kom tillbaka till verkligheten.
Lyra berättade och Tau såg på Ursus ansiktsuttryck att han blev både förvånad och fundersam.  Tau visste inte om det var en bra idé att förena insidan med utsidan och att döma av hur Ursu reagerade hade det kommit mycket oväntat.  Tau blev mer och mer förvirrad desto mer hon fick veta om insidan.
ー Borde jag ha berättat om Tau åt rekonsilerna? frågade Lyra av Ursu.
Otåligt försökte Tau läsa av Lyra och hon mötte Taus blick och log.
ー Jag tror att det var bra att du inte gjorde det morsan, svarade Ursu och sneglade på Tau.

 

Ursu och Lyra fortsatte att diskutera om huruvida det vore en bra idé att berätta om Tau för utomstående. Tau lyssnade bara med ett halvt öra eftersom hon hade fått syn på ett fotografi på väggen. Fotografiet var mycket stort, nästan en halv meter brett och en meter högt. På fotografiet fanns det ett barn med ett stort leénde på läpparna och barnet hade en ljusgrå dräkt och en svart mössa.  Bredvid fanns det ett annat fotografi med en gyllene ram. Fotografiet i guldramen föreställde samma barn men nu skrattade barnet och vid dess sida låg en mycket stor katt. Katten var svart och vit, Tau kisade för att se bättre, katten var inte en katt utan en liten tiger. Troligtvis föreställer fotografiet Ursu och Auri när de var små. Tau kände att en sträv tunga slickar henne under foten så att hennes yllesocka nästan gled av och hon börjar skratta eftersom det kittlades så fruktansvärt. Ursu och Lyra tittade på Tau som om hon var galen.
ー Auri slickade mig under foten och det kittlades, förklarade Tau
Ursu och Lyra tittade nu på varandra och sedan började de också skratta. De skrattade länge och högt, skrattet var en sorts befrielse.

 

Tröttheten började kännas i Taus kropp och hon gäspade stort
ー Vill du sova här inatt? frågade Ursu
Svaret var egentligen självklart eftersom hon inte hade någon annanstans att ta vägen.
ー Jag har väl inte så mycket val, svarade Tau och blinkade åt Ursu.
ー Jag kan visa dig mitt rum så får du sova där och jag sover på soffan, sa Ursu.
ー Oj, det är verkligen jättesnällt! utbrast Tau
Ursu steg upp från stolen och Tau följde efter honom. Auri var inte sen på att stiga upp för att komma med.
ー Hur kommer de sig egentligen att du och Auri kommer så bra överens? frågade Tau av Ursu
Hon sneglade på honom och hans blick mörknade.

Kommenteringen är stängd.