Topeliusgymnasiet i Nykarleby

TG-följetong

TAU del 2: Stugan

10 mar , 2018, 18.44 moamattback

 

Det här är en följetong skriven av några av Topeliusgymnasiets bloggare. Det är en fiktiv berättelse. Skribenterna turas om att skriva följande avsnitt, och berättelsen utvecklas efter hand. Vi är minst lika nyfikna som ni på hur det här kommer att sluta!

Detta avsnitt är skrivet och illustrerat av Moa Mattbäck.

***

De begav sig upp för en liten, krokig väg som ledde upp till en liten stuga. I fönstren på stugan lös små lyktor och Tau undrade ifall det bodde någon annan tillsammans med pojken och den förvånansvärt lydiga snötigern som hon precis träffat.
‒ Jag ber än en gång om ursäkt för Auri, hon kan vara lite beskyddande av sig när det kommer till främlingar, förklarade Ursu. En gång försökte hon ta sig an ett gäng på tio personer, det var nära att vi inte skulle ha sluppit ur det hela levande men vi står ju här idag. Ursu ryckte på axlarna och slängde en blick först på Auri och sedan på Tau. Hon svarade inte utan sneglade fundersamt på pojken.

Förresten så tror jag att min mor kanske kan hjälpa dig med att försöka friska upp ditt minne, påpekade han glatt när de närmade sig dörren.

Hallå! Nu är vi hemma! Någon hördes skramla ifrån köket och sedan stack ett huvud ut därifrån. Ursus mor noterade genast främlingen som stod i farstun och hon sken upp i ett stort, varmt leende.

Nej, nu får du ta och presentera vår gäst för mig, gubben! skrattade hon glatt och hälsade på nykomlingen.

Efter att Ursu berättat hur situationen såg ut åt sin mor, hade denne bestämt sig att gräva fram de varmaste av kläder som de hade och sedan svepte hon ihop vad som kändes som en trerättersmiddag till både dem själva och Auri. När hon var färdig satte hon sig ner mittemot Tau och observerade henne medan hon hungrigt slurpade i sig sin spenatsoppa.

Inget kan friska upp minnet bättre än min mors spenatsoppa, det säger jag bara, påstod Ursu och såg nöjd ut.
Okej, så enligt din klädstil kommer du från Insidan, men du har ingen aning om vad det innebär, efter vad jag förstod. Just nu befinner vi oss på Utsidan, vi har det… kanske lite tuffare än vad de som bor på Insidan har det. Här vill du helst inte gå ut ensam utan någon sorts kunskap i självförsvar eftersom personer här i trakten kan vara aningen desperata med tanke på levnadsförhållanden och så. På Insidan funkar det lite annorlunda. De få som någon gång lyckats ta sig över till den andra sidan och tillbaka har beskrivit insidan som himmelriket. Men en sak ska du veta, att-

Någon började banka och bulta så hårt på ytterdörren så att Tau hoppade till där hon satt.
Ursu, ta Tau och Auri till källaren och göm dem där, fort! Precis som vi brukar, håll er lugna och gömda så fixar jag snacket. Pojkens mor tog ett djupt andetag innan hon gick för att ta emot de oväntade gästerna.

 

Kommenteringen är stängd.