Topeliusgymnasiet i Nykarleby

Lina Sundell

Fånga den där arma dagen.

15 jan , 2017, 17.03 linasundell

 

Helgen är snart över och alla har sökt sig hemåt efter helgens bravader. Någon går och lägger sig extra tidigt för att vara ordentligt utvilad tills klockan ringer imorgon, någon stresslagar matteläxan och någon kanske funderar om den svarta tröjan ändå är snyggare än den gråa. Alla drar ett sista djupt andetag för att orka dyka ner i en ny vecka. Imorgon 08:30 kommer alla att samlas i samma byggnad igen för att fortsätta lära om kemi, matematik och tyska. Vi kommer att sitta på de röda sofforna i skolans källare och diskutera helgens händelser, vem som gjort vad var och beklaga oss över måndagströttheten. När klockan ringer till lektion kommer någon antagligen sucka och säga att hoppas veckan går fort så att det blir helg igen.

Förr var jag den som brukade sucka högst när klockan ringde till lektion och högljutt beklaga mig över hur länge det var till helgen och tills livet börjar igen. Det är ett helt idiotiskt sätt att tänka. Lev nu istället. Det må låta klyschigt, men varför gå runt hela livet och vänta på helg, sommarlov, studenten? Det är så lätt att du missar vad du har om du endast längtar bort. Lär dig att göra det bästa av situationen, och om något inte är roligt är det minsann din egen skyldighet att göra det kul. Fånga den där arma dagen.

Kommenteringen är stängd.