Topeliusgymnasiet i Nykarleby

Livet

Mental ohälsa – våga berätta!

22 sep , 2016, 06.43 Annette Kronholm-Cederberg

  Video

Varje människa är en berättelse. Många tänker på skrivna berättelser, självbiografier och författarskap, när det blir tal om livets berättelser. Men egentligen är allt vi lämnar efter oss och skapar någon form av berättelse. En berättar genom att kocka och baka, en annan genom att restaurera bilskrot, en tredje i idrottsprestationer eller genom att måla tavlor. Allt är berättelser av liv och kanske också olevt liv.

Rebecca Holmgård, tidigare TG-bloggare här på Topeliorden och student 2015, har valt att berätta en del av sin livshistoria.

Förutom att hon skriver sitt liv, så sjunger hon det också. Så här säger Rebecca själv på sin FB-sida om sitt val att berätta om mental ohälsa:

Vi har alla egna berättelser som vi får välja att berätta eller hålla för oss själva. Jag har en som jag vill dela. I somras spelade jag in en låt och filmade en musikvideo. Med den här låten och den här videon vill jag lätta på det tabu som fortfarande ligger på när det gäller att prata om att må dåligt, dvs. mental ohälsa. Våga säga som det är! Våga söka hjälp!

Tack för din berättelse, Rebecca. Livet ska levas, överlevas och genomlevas – ett bra sätt är alla gånger att berätta.

Kommenteringen är stängd.