Topeliusgymnasiet i Nykarleby

Lina Sundell

Hemliga resan

3 sep , 2015, 17.06 linasundell

 

Borta bra men hemma bäst. Jag och resten av ettorna är nu hemma välbehållna och trötta från vår hemliga resa. Väskan är prydligt slängd innanför dörren, och alla mina kläder har en svag lukt av brasrök.

DSC_4871

Väskorna var packade och förväntningarna var höga när vi på Onsdagen stod och väntade på bussen som skulle ta oss till destination X. De flesta konversationer handlade om vart vi skulle åka eller om vilket godis man hade tagit med.

 

DSC_4899

När det väl stod klart att det var Svedja lägergård som var slutdestinationen, packade vi upp och gjorde oss hemmastadda och satte igång med den första programpunkten – att vika papperstranor. Knepigt men kul!

 

DSC_4939

Kvällen spenderades sen största delen vid brasan, där vi grillade bland annat korv och marshmallows, och hade det mysigt.  Bastun var varm, och några vågade sig även ut och simma.

DSC_4912

DSC_4985

Efter frukosten var det dags att visa vad vi gick för, det var nämligen dags för samarbetstävlingar. Indelade i lag gjorde vi allt från att bygga mänskliga pyramider till att spela charader.

 

DSC_5007

 

DSC_5020

 

DSC_5084

DSC_5038

 

DSC_5258

 

DSC_5288

 

Efter 24 timmar tillsammans är vi inte bara nu fullvärdiga topelianer som överlevt både gulnäbbsintagning och en hemlig resa, utan också en sammansvetsad årskurs som klarar allt.

Kommenteringen är stängd.