Topeliusgymnasiet i Nykarleby

Okategoriserade

Sticka bort stressen – snart är skrivningarna över

17 mar , 2014, 21.23 johannasandberg

 


Ett gott råd till de som för tillfället sitter på nålar och spänner sig  inför de sista studentskrivningarna som kvarstår denna vår. Om du hör till den gruppen som ännu borde fila lite på de allra sista detaljerna men ändå inte orkar göra det så kan du lika bra söka upp ett garnnystan, stickor och ett trevligt mönster för att lägga upp en sticksöm.
Jag kommer ihåg ett tillfälle i högstadiet när en äldre lärare uppmanade oss studerande att sticka eftersom det skulle vara bra för stressade människor. Tänk att vi var stressade redan på den tiden! Hur som helst så tror jag att hon hade helt rätt. När jag kollade upp lite bakgrundsfakta om det här så visade det sig att det faktiskt finns undersökningar som visar att stickning bland annat har en lugnande och avslappnande effekt på människan samtidigt som fenomenet också tros förebygga demens till en viss grad.
Så bästa abiturienter, låt inte stressen och spänningen ta överhanda av det som kvarstår av studentskrivningarna. Sätt er ner, sticka några varv, drick en kaffekopp i den god väns sällskap och njut av den tillfredsställelse som en sticksöm kan ge när det handlar om att skapa något nytt. Jag lovar, pulsen kommer att stadga sig och den sista skrivningen kommer att vara förbi i ett huj.

Obs! Stickning är inte endast är en feminin grej. Sysselsättningen torde ha lika välfungerande effekter på män som på kvinnor.

För dig som vill fördjupa dig i det här:
http://journals.lww.com/academicmedicine/fulltext/2001/07000/knitting.4.aspx
https://app.sugarsync.com/wf/D7750236_740_095735019

Kommenteringen är stängd.