Topeliusgymnasiet i Nykarleby

Okategoriserade

Relativ teknologisk vetenskap: hur ser en fattig studerandes dator ut?

2 maj , 2012, 20.17 jonasforsbacka

 

Detta är en inblick i hur fattiga studeranden och deras datorer ser ut. Det är en beskrivning över fenomenet kring trasiga tangenter och en slags utpräglad oordning i lagringsutrymmen i en fattig studerandes dator. Detta är verkligheten. 2012.

Själv kan jag kanske inte kategorisera mig i samhällsgruppen (fattig student) ännu (på grund av mina föräldrars delaktighet i min ekonomiska stabilitet. Jag arbetar själv, men om jag behöver en slant så finns den där. En helt naturlig relation. Bara för att undgå missförstånd i min ekonomiska status. Folk behöver inte tro att jag är välbärgad).

Men jag har en bärbar dator som i allra högsta grad kan klassificera sig som en fattig studerandes dator. Utan tvekan. En fattig studerandes dator har obligatoriskt minst en dysfunktionell tangent på bordet. En studerandes dator bör också innehålla minst en mapp eller lagringsutrymme som inte innehåller någon typ av organisation. Hur som helst. För mig är det tangenten Ö som är trög.
Jag överväger seriöst att börja skriva enbart på engelska (det engelska modersmålet kräver inga Å, Ä eller Ö i sitt skrivspråk, för er som inte håller reda på de internationella alfabeten).

En ny dator kan jag ju inte köpa. Det kostar pengar.

Jonas Forsbacka

Kommenteringen är stängd.