Topeliusgymnasiet i Nykarleby

Annette Kronholm-Cederberg

Jori Isomäki – en stor människa i den lilla staden

17 apr , 2012, 11.46 Annette Kronholm-Cederberg

 

Som den illiterata individ jag är på sportens område vet jag föga om innebandymästare Jori Isomäkis väg till en rad av sportsliga framgångar. Jag har inte som många andra fans följt med det lokala innebandylagets väg från kvarterslag i form av Kovjoki Blue Fox (jo, jag har hört en hel del underhållande skrönor från de gamla goda tiderna) till nuvarande Blue Fox.

I helgen hände det till slut: 37-åriga Jori Isomäki kammade äntligen hem FM-guld i innebandyligan tillsammans med Seinäjokilaget SPV. Blue Fox-tränaren, kallad ”pappa” av pojkarna i SPV – Jori den gamla räven fick sitt guld.

I dagens Österbottens tidning ser man stadens jublande juniorer under gårdagens säsongavslutning. I mitten skymtar Jori med FM-bucklan i famnen. Frysning av bilden. Det är just så jag ser honom, som den stora lilla människan mitt bland andra rätt små. Under juniorernas avslutningsfest delar han också ut två kompispris, en flicka och en pojke. När supporterbussen återvänder till Nykarleby efter segern läser jag om att en svettig och oduschad Jori stiger in i bussen, tackar för stödet och nämner liksom i förbifarten att han nog vet var världens bästa publik finns. Jori Isomäki är sin lilla stad trogen. Ödmjuk och med en speciell sorts glimt i ögat.

Och ja, han är vår egen gymnastiklärare, Jori. I nästa år startar han också upp innebandykurser i Topeliusgymnasiet. I skolan registrerar jag att många elever bär på innebandytrunkar till och från träningar. Innebandysnack hörs i korridorerna. Platsen för innebandykult kan inte vara mer väl vald.

 


Grattis du kollega. Jori, du är stor i ditt slit och din strävan. Respekt från en modersmålslärare med ett alldeles fyrkantigt bollsinne.

 

Kommenteringen är stängd.