Topeliusgymnasiet i Nykarleby

Okategoriserade

Smått och gott

30 jan , 2012, 16.43 sonjawikstrom

 

Smått och gott

Under de två sista veckorna i november senaste år åkte jag och fem av mina klasskamrater på åk 1 som utbyteselever till ett finskspråkigt gymnasium i Seinäjoki. Utbytesperioden var en vecka och sen var det dags för vår skola att ta emot studerande från Seinäjoki.

Jag tänker nu, med erfarenhet från Seinäjoki, berätta om för- och nackdelar med att gå i ett litet gymnasium. Den största skillnaden var skolans utseende och storlek. I vårt gymnasium finns ett hundratal studerande, i Seinäjoki var jag en bland över ettusen.

När vi kom in i skolbyggnaden mötte oss fyra olika aulor, tre våningar och många, många korridorer. Åtminstone jag kände mig väldigt liten i den skolan. Min enda tanke var ”Hur ska jag någonsin hitta mina klassrum?”. Det var först de sista dagarna jag började förstå vart alla trappor och korridorer ledde.

Det var ganska skönt att komma hem igen efter en vecka och bara behöva gå en trappa upp för att komma rätt och inte behöva bära en tung väska genom en massa korridorer.

I mina nästa blogginlägg ska jag berätta om lektionerna och äventyret att bo ihop med en alldeles ny familj, som inte talade svenska.

Sonja Wikström

,

Kommenteringen är stängd.